Nieuws en projecten

Projecten

20-06-2017

DC Appelweg Moerdijk

Moerdijk
Moerdijk is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt zo’n 37.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 184 km². Hiermee is Moerdijk qua oppervlakte de op één na grootste gemeente van Noord-Brabant. De hoofdplaats van de gemeente Moerdijk is Zevenbergen.
De naam Moerdijk vindt zijn oorsprong in de zoutwinning van weleer. Een moerdijk werd aangelegd om zo een (tijdelijk) poldertje in het veen te creëren om zout te winnen.

Distributiecentrum
Heembouw heeft een overeenkomst gesloten met de logistieke belegger Exeter PropertyGroup voor de ontwikkeling en realisatie van een logistiek DC aan de Appelweg in Moerdijk. Het kavel waarop het distributiecentrum komt omvat 4 hectare en het nieuwe DC wordt 28.000 m2 groot, verdeeld over een hal van 24.000 m2, een kantoor van 1.200m2 en 3.400 m2 mezzanine. De verwachte oplevering is eind 2017.

BMNED
BMNED ondersteunt Heembouw bij het ontwerpen van de ondergrondse funderingen.
Zo worden er zettingsanalyses gemaakt voor het gehele buitenterrein, de funderingen worden gedimensioneerd op basis van zettingen en rotaties en worden de palenplannen vervaardigd.
Uiteraard worden de resultaten van paalproeven door BMNED geanalyseerd en gerapporteerd. 


GSNED
GSNED heeft de opdracht gekregen voor het uitvoeren van de sonderingen.
De sondeerwerkzaamheden bestonden uit 88 sonderingen 40 meter diepte. 24 sonderingen 20 meter diepte. Van de sonderingen tot 40 meter diepte werden er 40 uitgevoerd met registratie van de waterspanning.
Iets meer dan de helft van de sonderingen zat in verharding, de boringen door de verharding heen zijn eveneens door ons uitgevoerd.
We hebben tevens de opdracht gekregen om na het aanbrengen van de funderingspalen een percentage hiervan te beproeven.

 

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

© 2017 GSNED - DC Appelweg Moerdijk

 
Bron: M.J.J. (Michael) de Nijs / M.J.O. (Marco) Dhaene