Nieuws en projecten  >  Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten


01-09-2017

Uitbreiding watergebonden activiteiten

Uitbreiding watergebonden activiteiten.

Om onze watergebonden activiteiten nog verder uit te breiden gaan wij een nieuw werkschip toevoegen aan onze vloot. Op dit moment wordt daarom in Hendrik-Ido-Ambacht bij Groeneveldt Marine Constructions voor ons een geheel nieuw werkschip gebouwd.

Dit schip, genaamd GSNED17, wordt geheel naar onze wensen en de laatste milieu en arbo eisen gebouwd en is straks perfect uitgerust voor onze sondeer- en geotechnisch booractiviteiten op het water.

Het nieuwe schip wordt 20 meter lang en 6 meter breed. De voortstuwing is gegarandeerd door twee motoren met een gezamenlijk vermogen van 600 pk. Teneinde een exacte positionering van het schip probleemloos mogelijk te maken is het bovendien voorzien van een boegschroef.

Verder wordt het schip voorzien van een zware 45 ton/meter kraan inclusief lier, eigen hydrauliek voor de aandrijving van een sondeer- en/of boortoren, standaard spudpalen van 16 meter lang die daarnaast nog eens 6 meter kunnen worden verlengd. Tijdens de vaart kunnen deze spudpalen hydraulisch worden neergeklapt waardoor de vaarhoogte en reistijden, als gevolg van minder wachttijden voor bruggen, beperkt blijven.

In het dek worden voorzieningen getroffen voor het bevestigen van sondeer- en boortorens, op deze manier is deze equipment snel te verwijderen en kan het schip voor tal van andere doeleinden worden ingezet.

Onze nieuwe aanwinst zal naar verwachting voor eind november vaarklaar afgeleverd worden in Terneuzen, wij houden u hiervan op de hoogte.

Werkzaamheden op of rondom het water? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via info@gsned.com of neem telefonisch contact met ons op via +31 115-620927 en vraag naar Michael de Nijs. 

© 2017 GSNED - GSNED17 - sonderen op het water

© 2017 GSNED - GSNED17 - sonderen op het water

© 2017 GSNED - GSNED17 - sonderen op het water


Bron: M.J.J. (Michael) de Nijs / M.J.O. (Marco) Dhaene

BMNED, uw civiel- en bouwtechnisch ingenieursbureau!