Nieuws en projecten  >  Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten


21-06-2017

GSNED/BMNED Triathlon Terneuzen

GSNED/BMNED Triathlon Terneuzen
Op zaterdag 8 juli 2017 zal Atletiekvereniging Scheldesport in samenwerking met Stichting Openwater Zwemmen Zeeuws Vlaanderen en Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen een 1/8e Triathlon organiseren rondom en op de atletiekbaan in Terneuzen.
Tijdens dit evenement zullen sporters van divers pluimage en niveau met elkaar de sportieve strijd aangaan. Om zoveel mogelijk sporters de gelegenheid te geven (opnieuw) kennis te laten maken met deze bijzondere discipline is bewust gekozen voor een 1/8e Triatlon. Een 1/8 triathlon bestaat uit 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen.
Het zwemonderdeel zal worden gehouden in de Otheense Kreek bij de steiger van de Roeivereniging DOW. Er is sprake van een waterstart waarbij alle deelnemers reeds in het water liggen.
Na een driehoekparcours van 500 meter komen de deelnemers in de eerste wisselzone. Hier pakt men de fiets voor een 20 km lange ronde die richting de Margaretapolder voert. Via een aantal dijken zullen de fietsers buitendijks terug richting Terneuzen snellen richting de tweede wisselzone welke op de atletiekbaan is voorzien.
Hier wordt de fiets ingewisseld voor loopschoenen waarna aan een afsluitende 5 km loop richting de Otheense kreek wordt begonnen. Bij terugkomst op de atletiekbaan wordt een afsluitende ronde gelopen op weg naar de finish ter hoogte van de tribune.

De Triathlon kent niet enkel een regionale belangstelling maar zeker ook vanuit België. Deelnemers worden dan ook niet enkel uit Zeeuws Vlaanderen of Zeeland verwacht maar zeer zeker ook vanuit België.

Voor meer informatie: https://triathlonterneuzen.jimdo.com/

GSNED / BMNED
GSNED en BMNED zijn titelsponsor van deze 1/8 triathlon.
Tijdens de triathlon zullen er diverse blikvangers van GSNED / BMNED te zien zijn.
Wij wensen alle deelnemers veel succes en danken de organisatie en mede sponsoren voor het mogelijk maken van deze Triathlon. 

© 2017 BMNED - GSNED/BMNED Triathlon Terneuzen

© 2017 BMNED - GSNED/BMNED Triathlon Terneuzen

 
Bron: M.J.J. (Michael) de Nijs / M.J.O. (Marco) Dhaene

BMNED, uw civiel- en bouwtechnisch ingenieursbureau!