Nieuws en projecten  >  Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten


31-07-2012

2de en 4de plaats touwtrekwedstrijd Sinte Pierse Feesten 2012

2de en 4de plaats touwtrekwedstrijd Sinte Pierse Feesten 2012

30 juli 2012 werden voor de 33ste keer de de dorpsfeesten van Nieuwvliet (Sinte Pierse Feesten) georganiseerd. Traditioneel wordt om 14.00 uur begonnen met de rommelmarkt. Daarnaast diverse demonstraties van bijvoorbeeld de EHBO, Brandweer, Jodi Sinte Pier (de zorgboerderij) en kon men diverse oldtimer tractoren bewonderen. Voor de kinderen waren er diverse spelletjes te doen en stond er een springkussen. ’s Avonds was er touwtrekken, ringrijden te paard en muziek.

BMNED/GSNED was dit jaar bij het touwtrekken, in tegenstelling tot voorgaande jaren, vertegenwoordigd met een tweetal teams. Naast de teams van BMNED/GSNED waren enkele lokale teams van campings en ondernemers aanwezig, evenals enkele (semi-) profteams (o.a. touwtrekvereniging Versieck en 2 teams van KPJ Eede).

BMNED/GSNED 1 won in herenpoule A zonder enige moeite alle voorrondes, BMNED/GSNED 2 had het in herenpoule B (behoorlijk) wat moeilijker, met name met de publieksfavoriet KPJ 1. Jammer genoeg werden we dit jaar niet vertegenwoordigd in de dames- en jeugdpoules.

Ondanks de ietwat sombere resultaten van team 2 bereikten beide teams toch de finale. Helaas werd team BMNED/GSNED 2 uitgeschakeld door touwtrekvereniging Versieck en bereikten ze een 4de plaats.

De strijd om de 1ste en 2de plaats ging tussen KPJ 1 en BMNED/GSNED 1. In een spannende finaleronde, verdeeld over 3 partijen (beide teams hadden 1x gewonnen in een best of 3 serie), was het uiteindelijk toch de KPJ 1 die aan het langste eind trok en de overwinning veiligstelde en moest BMNED/GSNED 1 het uiteindelijk doen met “slechts” een 2de plaats.

© 2012 BMNED - Touwtrekwedstrijd Sinte Perse Feesten 2012 te Nieuwvliet

Klik voor een greep uit het videoarchief.
Bron: G.J.J. (Gilliam) de Nijs

BMNED, uw civiel- en bouwtechnisch ingenieursbureau!