Nieuws en projecten  >  Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten


07-10-2008

Karttitel voor Oostburger Jacky de Paepe

Karttitel voor Oostburger Jacky de Paepe

OOSTBURG - Op het racecircuit in het Brabantse Berghem reed Jacky de Paepe zondag naar het mooiste succes uit zijn nog korte carrière. De 43-jarige karter uit Oostburg mocht zich na vier titelraces laten kronen tot de nieuwe Nederlandse kampioen in de klasse DD2 voor karts van 125 cc met twee versnellingen en een topsnelheid van 140 kilometer per uur. Met twee keer een eerste en twee tweede plaatsen was De Paepe de onbetwiste heerser in zijn klasse. Daarin werden vier wedstrijden gereden en streden gemiddeld zo'n twintig rijders. De Combi kart van De Paepe met een Rotax Max motor liet alle concurrenten achter zich.

"We hebben dit jaar met een nieuwe kart en nieuwe motor gereden", vertelt De Paepe, die in Gerard Langeraert zijn vaste monteur heeft en wordt gesponsord door veel bedrijven uit de streek. "Die verandering van kart bleek een schot in de roos, want na vijfde plaatsen in het eindklassement van de vorige twee jaar heb ik nu vanaf het begin meegedaan voor de titel."

De Oostburger doet pas vijf jaar mee aan wedstrijden, daarvoor was hij al actief in indoorkarting. "Voor de wedstrijden, zowel voor het NK als voor de Chrono Cup, rijden we het hele land door, maar ook naar Duitsland en België. En om te trainen moeten we naar Eindhoven voor de dichtst bijzijnde baan."
Aan het kampioenschap, dat zondag in Berghem bij Oss werd binnengehaald, zit misschien nog een vervolg vast. "Ik krijg snel te horen of ik naar het WK in Italië mag. De bond moet daar nog over beslissen." Het WK wordt volgende maand gereden.

BMNED wenst Jacky veel succes tijdens de komende races en we hopen hem terug te zien op het WK in Italië.

Bron: PZC, dinsdag 7 oktober 2008

BMNED, uw civiel- en bouwtechnisch ingenieursbureau!